ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΧΛΑΜΥΔΙΑ

Σταθερό: 2241302710 Κινητό: 6974 206 919

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Greek English French German Italian Russian Spanish
Rate this item
(0 votes)

Οι λοιμώξεις από χλαμύδια ( CHLAMYDIA TRACHOMATIS) αποτελούν μία από τις πιο συχνά αναφερόμενες σεξουαλικές λοιμώξεις, ειδικά σε γυναίκες κάτω των 25 ετών. Η συχνή εναλλαγή συντρόφων και η μη χρήση προφυλακτικού αποτελούν τους κυριότερους λόγους αυτής της μεγάλης μετάδοσης .


Η κλινική εικόνα της λοίμωξης παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα, καθώς οι γυναίκες μπορεί να είναι ασυμπτωματικές ή να παρουσιάζουν αυξημένες εκκρίσεις από τον κόλπο ή να παραπονούνται για πόνο στην κοιλιά.
Η διάγνωση γίνεται με καλλιέργεια υλικού που λαμβάνεται από τον κόλπο και τον ενδοτράχηλο. Η επιβεβαίωση της ύπαρξης χλαμυδίων επιβάλλει την άμεση λήψη φαρμακευτικής αγωγής τόσο της γυναίκας όσο και του τωρινού συντρόφου της. Επίσης επιβάλλεται η ενημέρωση των συντρόφων με τους οποίους η γυναίκα μπορεί να είχε επαφές τους τελευταίους 2 μήνες ,προκειμένου να υποβληθούν και αυτοί σε εξετάσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί η λοίμωξη στον άντρα αλλά και θα σταματήσει η φορεία για να μην υπάρχει η δυνατότητας επαναμετάδοσης.
Ο λόγος για την ανάγκη όλων αυτών των μέτρων είναι ο περιορισμός της διάδοσης , καθώς το επικίνδυνο της χλαμυδιακής λοίμωξης είναι οι επιπλοκές που έχει. Τα χλαμύδια είναι υπεύθυνα για ανιούσες φλεγμονές στη γυναίκα. Μπορεί από την προσβολή του τραχήλου να επεκταθούν προς τις σάλπιγγες και την κοιλιά και να κάνουν σαλπιγγίτιδα ,αποστήματα, ενδοπυελική φλεγμονή. Όλες οι παραπάνω καταστάσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες γιατί μπορεί άμεσα να απαιτήσουν εισαγωγή σε νοσοκομείο για τη θεραπεία τους. Επιπλέον ,μακροπρόθεσμα , λόγω των συμφύσεων που δημιουργούν μπορεί να προκαλέσουν απόφραξη στις σάλπιγγες και κατά συνέπεια υπογονιμότητα καθώς και αυξημένα ποσοστά έκτοπης κύησης.
Τα χλαμύδια αποτελούν επίσης ένα από τα μικρόβια που προκαλούν προβλήματα την εγκυμοσύνη. Τόσο γιατί αποτελούν παράγοντα κινδύνου για πρόωρο τοκετό και επιλόχειες λοιμώξεις, όσο και γιατί μπορεί να μεταδοθούν στο νεογνό και να προκαλέσουν λοιμώξεις στα μάτια, τα αυτιά, και τους πνεύμονες.
Λόγω της σοβαρότητας της χλαμυδιακής λοίμωξης οι γυναίκες θα πρέπει να είναι ενημερωμένες. Προσεκτική επιλογή συντρόφων και χρήση προφυλακτικού είναι ότι καλύτερο. Αναζήτηση βοήθειας από ειδικό όταν είναι απαραίτητο.

test-pap-rodosΜια απαραίτητη εξέταση που κάθε  γυναίκα πρέπει να πραγματοποιεί μια φορά τον χρόνο ή πιο συχνά αν κρίνεται αναγκαίο. Είναι η “χρυσή εξέταση” για τη διάγνωση παθολογικών καταστάσεων στον τράχηλο.

iperixografima-owthikwn-rodos Με το υπερηχογράφημα πραγματοποιείται ο έλεγχος των έσω γεννητικών οργάνων που περιλαμβάνουν τη μήτρα ,τις σάλπιγγες , τις ωοθήκες.

diakolpiko-iperixografima-owthikwn Με το υπερηχογράφημα πραγματοποιείται ο έλεγχος των έσω γεννητικών οργάνων που περιλαμβάνουν τη μήτρα ,τις σάλπιγγες , τις ωοθήκες.

kolposkopisi-rodosΜια εξειδικευμένη εξέταση για τη διερεύνηση ενός παθολογικού αποτελέσματος από το τεστ Παπανικολάου ή μια ς παθολογικής εικόνας του τραχήλου κατά την κλινική εξέταση. Αν κριθεί απαραίτητο, τότε κατά τη διάρκεια της εξέτασης γίνεται λήψη βιοψιών.

kautiriasmos-kondilomatwn-rodosΟ καυτηριασμός με διαθερμία είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς  τρόπους αντιμετώπισης των  οξυτενών κονδυλωμάτων των  έξω γεννητικών οργάνων.

psilafisi-mastou-rodosΗ ψηλάφηση του μαστού ολοκληρώνει τον ετήσιο έλεγχο της γυναίκας κατά την επίσκεψη της στον γυναικολόγο της. Επιπλέον η γυναίκα εκπαιδεύεται για τον τρόπο που θα ελέγχει το στήθος της.

gynaikologikes-epemvaseis-rodos-1gynaikologikes-epemvaseis-rodos-2Αφορούν όλο το φάσμα των επεμβάσεων  που πραγματοποιούνται στη γυναίκα, από τις πιο μικρές όπως η διαγνωστική απόξεση μέχρι τις πιο μεγάλες όπως η ολική υστερεκτομή.

 

 

diereunisi-ipogonimotitas-rodos

Μια διαδικασία που ξεκινάει με την προσέγγιση του ζευγαριού από κοινού, τον προγραμματισμό των αναγκαίων εξετάσεων, την παροχή των κατάλληλων συμβουλών και τον προσανατολισμό του ζευγαριού προς την ενδεδειγμένη μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

 

parakolouthisi-kihsis-rodosΗ παρακολούθηση της κύησης αρχίζει από το πρώτο στάδιο με τη διάγνωση της κύησης και συνεχίζεται μέχρι το πέρας της εγκυμοσύνης είτε με φυσιολογικό τοκετό είτε με καισαρική τομή. Σε όλη τη διάρκεια γίνεται υπερηχογραφικός  έλεγχος για τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου και παρέχονται όλες οι απαραίτητες συμβουλές για την καλύτερη προετοιμασία και ενημέρωση της μέλλουσας μαμάς.

gena-rodos1gena-rodos-seraskeri-eleniΟι μαιευτικές συνθήκες είναι αυτές   που θα καθορίσουν το πέρας της κύησης το οποίο μπορεί να είναι με φυσιολογικό τοκετό  ή με καισαρική τομή.

 

Ελένη Π. Σερασκέρη

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
        ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Τσαλδάρη 1

Like us on Facebook:

 

Τηλέφωνο :  2241302710

E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα της Μαιευτηρα 
Χειρουργου Γυναικολογου 
Ελένης Σερασκέρη.

Δείτε το ΕΔΩ

Photos

 fetus-sucking-thumb1  gynaikologos-rodos17-thumb

 gynaikologos-rodos2-thumb  gynaikologos-rodos4-thumb