ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ

Σταθερό: 2241302710 Κινητό: 6974 206 919

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Greek English French German Italian Russian Spanish

ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ

Δημοσιεύτηκε από 
Rate this item
(9 votes)

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι αντισύλληψης οι οποίες χαρακτηρίζονται από διαφορετικά  ποσοστά αποτυχίας .Η αποτυχία μιας μεθόδου εκφράζει των αριθμό των ανεπιθύμητων  κυήσεων ανά 100 γυναίκες κατά τη διάρκεια ενός έτους. Μια μέθοδος θεωρείται αποτελεσματική όταν ο αριθμός των ανεπιθύμητων κυήσεων είναι μικρότερος από 2 σε 100 γυναίκες ετησίως, μέτρια αποτελεσματική όταν το ποσοστό είναι μέχρι 10% και λιγότερο αποτελεσματική όταν το ποσοστό είναι πάνω από 10%.

Το ποσοστό αποτυχίας μιας μεθόδου εξαρτάται και από τον τρόπο χρήσης της από το ζευγάρι με αποτέλεσμα να υπάρχουν δύο τιμές. Μία τιμή που προκύπτει από το σύνολο των ζευγαριών στα οποία η μέθοδος χρησιμοποιείται ως συνήθως και μία τιμή που προκύπτει όταν η μέθοδος χρησιμοποιείται με το βέλτιστο τρόπο. Για παράδειγμα το ποσοστό αποτυχίας με τα από του στόματος αντισυλληπτικά με τη συνήθη χρήση είναι 6-8% ενώ με τη βέλτιστη χρήση είναι 0.1%

Ανάλογα με τον τρόπο τον οποίον χρησιμοποιούν οι μέθοδοι αντισύλληψης διακρίνονται σε φυσικές, φραγμού, ενδομήτρια σπειράματα και  ορμονικές.

Φυσικές μέθοδοι: Δεν έχουν παρενέργειες, έχουν μηδαμινό κόστος, αλλά η αποτελεσματικότητα τους εξαρτάται από τη συμμορφωσιμότητα του ζευγαριού. Σε αυτές ανήκουν η μέθοδος του θηλασμού, η ημερολογιακή μέθοδος, η μέθοδος της βασικής θερμοκρασίας, η μέθοδος της τραχηλικής βλέννης, η διακεκομμένη συνουσία.

Μέθοδοι φραγμού: Δεν έχουν παρενέργειες, έχουν ελάχιστο κόστος και η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται από τη σωστή χρήση. Στις μεθόδους αυτές ανήκουν το αντρικό προφυλακτικό, το γυναικείο  προφυλακτικό, το κολπικό διάφραγμα , ο κολπικός σπόγγος, οι σπερματοκτόνες ουσίες.

Ενδομήτρια σπειράματα: Από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντισύλληψης οι οποίες όμως απαιτούν ιατρική βοήθεια για την τοποθέτηση τους.

Ορμονική αντισύλληψη: Εύκολη , αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται τα συνδυασμένα αντισυλληπτικά δισκία, τα δισκία που περιέχουν μόνο προγεσταγόνο, τα διαδερμικά αντισυλληπτικά, τα υποδόρια, τα ενέσιμα, ο κολπικός δακτύλιος.

Κάθε γυναίκα θα πρέπει να ζητάει τη συμβουλή του γυναικολόγου της ώστε να επιλέγεται η ενδεδειγμένη μέθοδος για αυτήν.

test-pap-rodosΜια απαραίτητη εξέταση που κάθε  γυναίκα πρέπει να πραγματοποιεί μια φορά τον χρόνο ή πιο συχνά αν κρίνεται αναγκαίο. Είναι η “χρυσή εξέταση” για τη διάγνωση παθολογικών καταστάσεων στον τράχηλο.

iperixografima-owthikwn-rodos Με το υπερηχογράφημα πραγματοποιείται ο έλεγχος των έσω γεννητικών οργάνων που περιλαμβάνουν τη μήτρα ,τις σάλπιγγες , τις ωοθήκες.

diakolpiko-iperixografima-owthikwn Με το υπερηχογράφημα πραγματοποιείται ο έλεγχος των έσω γεννητικών οργάνων που περιλαμβάνουν τη μήτρα ,τις σάλπιγγες , τις ωοθήκες.

kolposkopisi-rodosΜια εξειδικευμένη εξέταση για τη διερεύνηση ενός παθολογικού αποτελέσματος από το τεστ Παπανικολάου ή μια ς παθολογικής εικόνας του τραχήλου κατά την κλινική εξέταση. Αν κριθεί απαραίτητο, τότε κατά τη διάρκεια της εξέτασης γίνεται λήψη βιοψιών.

kautiriasmos-kondilomatwn-rodosΟ καυτηριασμός με διαθερμία είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς  τρόπους αντιμετώπισης των  οξυτενών κονδυλωμάτων των  έξω γεννητικών οργάνων.

psilafisi-mastou-rodosΗ ψηλάφηση του μαστού ολοκληρώνει τον ετήσιο έλεγχο της γυναίκας κατά την επίσκεψη της στον γυναικολόγο της. Επιπλέον η γυναίκα εκπαιδεύεται για τον τρόπο που θα ελέγχει το στήθος της.

gynaikologikes-epemvaseis-rodos-1gynaikologikes-epemvaseis-rodos-2Αφορούν όλο το φάσμα των επεμβάσεων  που πραγματοποιούνται στη γυναίκα, από τις πιο μικρές όπως η διαγνωστική απόξεση μέχρι τις πιο μεγάλες όπως η ολική υστερεκτομή.

 

 

diereunisi-ipogonimotitas-rodos

Μια διαδικασία που ξεκινάει με την προσέγγιση του ζευγαριού από κοινού, τον προγραμματισμό των αναγκαίων εξετάσεων, την παροχή των κατάλληλων συμβουλών και τον προσανατολισμό του ζευγαριού προς την ενδεδειγμένη μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

 

parakolouthisi-kihsis-rodosΗ παρακολούθηση της κύησης αρχίζει από το πρώτο στάδιο με τη διάγνωση της κύησης και συνεχίζεται μέχρι το πέρας της εγκυμοσύνης είτε με φυσιολογικό τοκετό είτε με καισαρική τομή. Σε όλη τη διάρκεια γίνεται υπερηχογραφικός  έλεγχος για τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου και παρέχονται όλες οι απαραίτητες συμβουλές για την καλύτερη προετοιμασία και ενημέρωση της μέλλουσας μαμάς.

gena-rodos1gena-rodos-seraskeri-eleniΟι μαιευτικές συνθήκες είναι αυτές   που θα καθορίσουν το πέρας της κύησης το οποίο μπορεί να είναι με φυσιολογικό τοκετό  ή με καισαρική τομή.

 

Ελένη Π. Σερασκέρη

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
        ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Τσαλδάρη 1

Like us on Facebook:

 

Τηλέφωνο :  2241302710

E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα της Μαιευτηρα 
Χειρουργου Γυναικολογου 
Ελένης Σερασκέρη.

Δείτε το ΕΔΩ

Photos

 fetus-sucking-thumb1  gynaikologos-rodos17-thumb

 gynaikologos-rodos2-thumb  gynaikologos-rodos4-thumb